Ik heb zelf ervaren hoe ik van ‘op mijn plaat’ naar ‘op mijn plaats’ ben gegaan. Dat is mijn ervaring over persoonlijke groei. Ik word dagelijks geïnspireerd als ik mensen kan begeleiden in hun eigen zoektocht naar de plaats in hun eigen leven.

Veel mensen waarmee ik spreek zeggen te streven naar een persoonlijke en zakelijke groei, maar komen niet verder. Ze voelen een barrière, maar zeggen niet te weten waar die zit. Het moet anders, maar wat en hoe is dat andere?

In de vorige zinnen staat niet voor niets drie keer het woord ‘maar’. In dat woord zit namelijk de barrière opgesloten. Door geconditioneerd denken op basis van opleiding, opvoeding, status en ‘wat anderen ervan vinden’, bevinden we ons in een status quo die langzaam maar zeker een verstikkende werking heeft en tegelijk de enige werkelijkheid schijnt te zijn.
Persoonlijke groei kan alleen dan plaatsvinden als je los durft te komen van je geconditioneerde denken. Daarbij ligt de sleutel altijd bij jezelf en niet bij anderen. Iedereen kan zijn eigen werkelijkheid creëren. Een werkelijkheid die recht doet aan jezelf; waarin je op je plaats bent.