Coach, gespreksleider, spreker, workshopleider, auteur en ondernemer

Er zijn veel antwoorden mogelijk op de vraag wat ik doe. Wat ik doe, verschilt namelijk per keer. Het verschilt van persoon tot persoon en van groep tot groep. Elke gesprekspartner komt weer met andere vragen naar mij toe. Door in gesprek te gaan, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen, wordt het echte probleem duidelijk en komen de passende antwoorden voor de gesprekpartner naar boven drijven. Ik heb namelijk geleerd dat leidinggevenden over het algemeen erg goed zijn in het oplossen van problemen. Dat leverde me al snel het volgende uitgangspunt op: als hij of zij het probleem niet kan oplossen, dan moet er iets mis zijn met het probleem. Gebleken is dat als het probleem wel duidelijk is geworden, het meestal ook snel is opgelost.

Met m’n kennis van ondernemen en leidinggeven en vanuit mijn visie kan ik mensen verder helpen. Ik voldoe namelijk niet aan het beeld van de klassieke coach of sparringpartner. Het is meer een eigen, originele kijk op de wereld die het verschil maakt en die ik in de praktijk breng. De ene keer als coach, de andere keer als gespreksleider bij bijvoorbeeld een business club of als spreker, workshopleider, auteur of ondernemer.

Over welke onderwerpen heb ik recent gesprekken gehad?

  • Ik vind mijn werk niet meer leuk.
  • Ik heb problemen om mijn boodschap over te brengen.
  • Ik kan niet aan goede medewerkers komen.
  • Ik kom tijd te kort en kan niet voldoende delegeren.
  • Ik moet mijn vader opvolgen en voel me daarover onzeker.
  • Ik krijg in mijn functie geen tegenspraak meer (lonely at the top).
  • Mijn managementteam groeit niet mee.
  • Ik heb gewoon af en toe iemand nodig om tegen te praten.